Arama
Arama Sonuçları
Horma’da nefes kesen tatbikat
İçerisinden 3 kilometrelik yürüyüş parkuruyla geçilen binlerce turistin ziyaret ettiği Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesindeki Horma Kanyonunda UMKE, AFAD, İHH ve JAK ekiplerince ortak tatbikat düzenlendi.
"İsrail, kanlı ellerini Gazze'nin üzerinden çek!
AK Parti Kastamonu Kadın Kolları İl Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda Anneler Günü dolayısıyla basın açıklaması düzenlendi. Düzenlenen basın toplantısında Gazze'deki zulme  vurgu yapıldı. Açıklamada; "81 ilde AK Partili kadınlar olarak Gazzeli anneler için dimdik ayaktayız! Kalbi Gazzeli anneler için çarpan kadınlar olarak haykırıyoruz:  Bu zulüm daha ne kadar sürecek! Yeter artık İsrail, kanlı ellerini sivillerin, annelerin, çocukların üzerinden çek!"
Kastamonu'ya yeni doktorlar geliyor!
Sağlık bakanlığı Kastamonu'ya 3'ü uzman toplam 11 doktor, 3 eczacı olmak üzere toplamda 14 sağlık personeli ataması yaptı.
Diş kliniğini hastaların ayağına götürüyorlar
Diş kliniğini hastaların ayağına götürüyorlar
8 bin işçi alınacak!.. İşte şartlar
Sağlık Bakanlığına işçi alımlarının da olacağını hatırlatan Bakan Koca, “İş-Kur’a yapılan başvurular arasından kura ile 8 bin işçi alımı yapacağız" dedi.
Personel yerleştirme sonuçları açıklandı
Sağlık Bakanlığının 27 bin sözleşmeli sağlık personeli pozisyonuna yerleştirme sonuçları açıklandı.
Kastamonu'da ESH kapsamında 1 yılda 25 bin ziyaret!
Kastamonu'da Evde Sağlık Hizmetleri (EHS), 2010 yılında başladığı görevine 14. yılını doldurmanın gururunu yaşıyor. Başlangıcından bugüne, aynı özveri ve kararlılıkla hizmet sunan Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü, 2023 yılında önemli bir performans sergiledi.
Kastamonu'da Aile Hekimlerine sertifikalı eğitim!
Aile hekimlerine yönelik olarak düzenlenen Bölgesel  Aile Hekimliğine Uyum 1. Aşama Sertifikalı Eğitim programı tamamlandı.
Binlerce personel alınacak! Şartlar ve tarih belli oldu
Sağlık Bakanlığı’nın 15 bini hemşire, 2 bini ebe olmak üzere toplam 27 bin sözleşmeli personel alımına ilişkin ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı.
Azdavay'da sağlık alanında yeni gelişme!
Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, 112 Acil Sağlık Hizmeti'nin yapılacak olan atamalar sonrasında Mart ayı itibariyle faaliyete geçeceğini kaydetti. Öte yandan Sağlık Bakanlığı'nın bu dönem yapacağı atamalarda Azdavay'a 18 personelin geleceğini de kaydetti.
Binlerce personel alınacak! Şartlar ve tarih belli oldu
Sağlık Bakanlığı’nın 15 bini hemşire, 2 bini ebe olmak üzere toplam 27 bin sözleşmeli personel alımına ilişkin ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı.
Tahsin Babaş, neden aday gösterildi?
AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, basın toplantısı düzenleyerek geride kalan 250 günlük görev süresini değerlendirerek; ilimizde devam eden ve planlanan yatırımların genel durumuyla alakalı bilgi verdi.
Kastamonu’nun kanatsız meleği! Bu sesleri duyun
Kastamonu’da ikamet eden ve beş yaşında Duchenne Musküler Distrofi (DMD) hastalığına sahip olan minik Çınar Berk, Kastamonu’ya kısılan sesini duyurmak istiyor. Çınar Berk’in ailesi, yaşanan sıkıntıları, ellerinden tutulmayışını Açıksöz Gazetesi’ne anlatarak Kastamonu’ya seslendi.
KEAH'ta sevkleri engelleyecek ilk hamle gerçekleşti
Kastamonu İl Sağlık Müdürü Çağdaş Derdiyok; Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Tosya Devlet Hastanesi'nde ek yoğun bakım ünitelerinin hizmete girdiğini açıkladı.
Tosya Devlet Hastanesi’nde garip olaylar
Tosya Devlet Hastanesi’nde dikkat çekici bir olay yaşandı… Bir vatandaş tarafından kapıdaki sıra randevusuna asıldığı iddia edilen not, ilçede gündem oldu…
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü, sürekli temizlik personeli alıyor
Sağlık Bakanlığı'nın personel alım ilanında; Kastamonu'ya da kontenjan ayrılı.
KEAH’ın önünden Dünya’ya çağrı!
Sağlık-Sen tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen Filistin’e destek açıklaması; Sağlık-Sen Kastamonu Şubesi tarafından Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde gerçekleştirildi.
Kastamonu el sanatları, Başkent’te sergilendi
İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'nin Mısır sınırındaki Refah Sınır Kapısı'nın geçici süreyle açılarak insani yardımların bölgeye girmeye başladığı bildirildi.
KEAH ‘Anne Dostu Hastane’ oldu
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (KEAH) yaklaşık 4 yıldır mücadelesi verilen "Anne Dostu Hastane" unvanı, Sağlık Bakanlığı personelince yapılan denetimleri başarıyla geçti.  
7.4 büyüklüğünde deprem senaryosu (VİDEO HABER)
UMKE ekibinin de görevlendirildiği Uluslararası MED EU MODEX 2023 Çanakkale Tatbikatı tamamlandı. Tatbikatta, Çanakkale'de 7.4 büyüklüğünde deprem yaşandığı senaryosu uygulandı.
İl Sağlık Müdürü Kutlu'dan 'Alzheimer' uyarısı
Kastamonu İl Sağlık Müdürü Yüksel Kutlu 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü dolayısıyla yayımladığı açıklamada önemli uyarılarda bulundu. İl Müdürü Kutlu açıklamasında; "Sağlanan imkanlardan faydalanmak, risk faktörleri ile zamanında ve etkili mücadele ederek Alzheimer hastalığından korunmak ellerimizde" dedi.
Okullar açıldı, hastalıklar başladı
Nezle, grip, orta kulak iltihabı, sinüzit, bademcik iltihabı, bronşit ve zatürre… Hem sonbaharın gelmesi hem de okulların açılmasıyla artışa geçmesi beklenen hastalıklardan korunmanın yolu hijyene dikkat etmek ve bağışıklığı güçlendirmekten geçiyor.
Kastamonu UMKE, 8 ülkenin katıldığı tatbikatta
Avrupa Sivil Koruma Teşkilatı yönetiminde Sağlık Bakanlığı koordinesinde AFAD Başkanlığı tarafından Çanakkale Tıbbi Saha Uygulama Tatbikatı başladı. Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı 3 UMKE personeli, 1 EMT1 koordinatörü de görev yapmak üzere ilimizden hareket etti.